Kijken bij aanleg hoogpanningsverbinding

EEMSHAVEN - Veel mensen hebben zaterdag tijdens de landelijke Dag van de Bouw gebruik gemaakt om bij Tennet het werkterrein aan de Robbenplaatweg in Eemshaven te bezoeken. Daar konden ze een kijkje nemen bij de aanleg van een nieuwe hoogspanningsverbinding tussen twee hoogspanningsstations. .

Op het terrein waren materialen en machines te bezichtigen. Belangstellenden konden in de TenneT- informatiebus met een virtual reality reis door een hoogspanningsverbinding. Ook reed er een bus die langs enkele TenneT-projecten in de buurt van de Eemshaven.

Om het bestaande elektriciteitsnet in Eemshaven robuust te maken voor de toekomst en om aan de groeiende vraag naar transportcapaciteit – met name voor duurzame energie – te voldoen is TenneT dit aan het versterken en uitbreiden.

Er wordt een 110 kV-hoogspanningsstation Eemshaven-Midden gebouwd. Dit station krijgt een nieuwe ondergrondse 110 kV-kabelverbinding met het bestaande 110/220 kV-hoogspanningsstation Robbenplaat. De capaciteit van dit hoogspanningsstation wordt uitgebreid met twee nieuwe 110/220 kV-transformatoren en twee nieuwe transformatorvelden.