Recreatiegebied Poortven in Eenum geopend

EENUM - Het recreatiegebied Poortven in Eenum is woensdag officieel geopend door wethouder Rudi Slager van de gemeente Loppersum.

Het ‘nieuwe’ Poortven is gedraineerd en opnieuw ingericht met bankjes, rustpunten, fruitbomen, stroken met bloemenmengsel voor vlinders en bijen. In het speelbos is aan de kinderen gedacht met een boomhut. Rond het monument van Eenum werd een prairietuin gerealiseerd.

De genodigden werden bijgepraat in het Dorpshuis De Schans, middels een fotosessie over het begin van de werkzaamheden tot het uiteindelijke resultaat. Hierna liep men in de stromende regen naar de ingang van Poortven waar de wethouder een vlaggetjeslint heeft doorgeknipt. Het hele gezelschap liep een snelle ronde door het opgeknapte gebied maar door de regen lonkte het dorpshuis voor een nazit met een drankje en wat lekkers.

De heer Slager bedankte de commissie voor de noeste arbeid van de vrijwilligers uit het dorp en prees het mooie eindresultaat. Dit project is gestart in 2015 in samenwerking met de gemeente Loppersum en dankzij de financiële bijdragen van het Loket Leefbaarheid en de Provincie Groningen tot stand gekomen.