Weer veel toppers naar Beachvolleybal Appingedam

APPINGEDAM - Het organisatiecomité van het jaarlijkse beachvolleybaltoernooi op het kerkplein in Appingedam is druk doende om ook van de 13e editie weer een spektakelstuk te maken.

Er zijn weer Nederlandse (zaal) topvolleyballers van de partij tijdens het tweedaagse evenement. Op vrijdag 21 juni speelt de middelbare schooljeugd op het zand. Op vrijdagavond en zaterdagmorgen gaan recreanten de strijd aan. Teams kunnen zich hiervoor inschrijven op recreatie@beachvolleybal-appingedam.nl.

Het pro-toernooi gaat zaterdag om 15.00 uur van start. De organisatie er ook dit jaar weer in geslaagd om echte topvolleyballers naar Appingedam te trekken. Spelers en speelsters uit de Nederlandse eredivisie komen graag naar dit enerzijds prestigieuze maar anderzijds ook gezellige evenement. Waar eerder vooral aan spelers en speelsters moest worden getrokken, stromen de inschrijvingen de laatste jaren spontaan binnen. Er is zelfs al een reservelijst.

Vice-landskampioen Lycurgus die dit jaar op een haar na het landskampioenschap miste, treedt aan met Sam Gortzak, Erik van de Schaaf en Auke van de Kamp. Laatstgenoemde heeft meegetraind met het nationale team en zal volgend seizoen zijn opwachting maken in de Belgische competitie bij Tectum Achel.

Andere eredivisieclubs die met een afvaardiging komen zijn Zaanstad en SSS Barneveld. Uit de regio maken verder de heren van Dio Bedum en Donitas hun opwachting. Beide teams acteren in de top divisie.

Bij de dames treden speelsters van eredivisieclubs Fast en Amsterdam aan. Verder zullen top divisie speelsters van Huizen, Orion en Dynamo Apeldoorn en eerste-divisionist Zaanstad hun kunsten vertonen. Ook bij de dames een team uit de regio: de studentes van Donitas uitkomend in de Top divisie worden vertegenwoordigd door Rosanne Ottevanger, Hendrika van der Veen en Anne Lotte Bij de Weg. Bij de dames is het vooral opmerkelijk dat een aantal speelster al jaren van de partij zijn. Met name Maus Smeets (uitkomend voor ere divisionist Fast) samen met Mable Hengelveld (volgend jaar uitkomen voor Eredivionist DVC Dokkum) zijn al jaren aanwezig en doen steevast mee voor de prijzen. Helaas heeft Mable af moet zeggen door een blessure. Zij wordt vervangen door Rachel Veron van Fast. Ook toppers uit de regio zullen hun opwachting maken. Lycurgus en DIO Bedum zijn onder andere leveranciers van de topteams aan het herentoernooi. Studenten vereniging Donitas levert deelnemers aan zowel het dames- als het herentoernooi.

Het toernooi in Appingedam is uniek omdat er gespeeld wordt met zaalregels en niet zoals gewoonlijk 2 tegen 2 maar 3 tegen 3. Met name zaalvolleyballers kunnen hiermee goed uit de voeten. Het levert vaak spectaculaire rally’s op.

Ook om het veld zal er weer van alles te doen zijn. Een DJ zal zorg dragen voor de juiste sfeer op en om het veld, kinderen kunnen zich laten schminken en er is een springkussen aanwezig.

Op zaterdag 22 juni vindt tevens de Country en Westerndag in het centrum van de Fivelstad plaats.

Meer informatie is te vinden op www.beachvolleybal-appingedam.nl