Buitenspeeldag in de regen een succes in Appingedam

APPINGEDAM - Wekenlang hebben ze zich verheugd op vooral de springkussens, maar toen de kinderen uit de Graaf Edzardstraat in Appingedam uit school kwamen, was de zon achter de wolken en regende het. Het mocht de pret niet drukken.

‘We zijn geen suikerklontjes!’ werd geroepen en er werd gespeeld. Met elkaar. Met kinderen die ze alleen van gezicht kenden. Zelfs met kinderen die ze eerst niet eens leuk vonden. Geen enkele wanklank was er te horen. Groot en klein, jong en oud, van verschillende nationaliteiten en achtergrond. Allemaal samen. In de buitenlucht. Ondanks de regen. Genoten werd van de spelletjes, de kletsnatte springkussens, het vele fruit, de home made havermoutkoekjes en alles.

Met dank aan Jantje Beton, Coop, AH, gemeente Appingedam en een paar gulle particuliere giften. Helemaal in het licht van het Child Friendly City-concept en vast geïnspireerd door alle plezier deze bijzondere middag dachten de kinderen mee over hoe we het hier samen, met elkaar (nóg) beter kunnen maken. Gretig werden de vraagkaartjes van de gemeente ingevuld en versierd.

Pas helemaal aan het eind, toen de boel moest worden opgeruimd brak de zon weer door. Het gaf niets. Buiten spelen blijft leuk en is bovendien goed. Dat was te voelen en te zien.

door Jayne Dahler-van den Hende