Sorab Roustaiy Nederlands kampioen boksen

APPINGEDAM - Sorab Roustaiy van Boksvereniging Appingedam is afgelopen weekend in Rijswijk Nederlands kampioen boksen geworden.

Tijdens deze jeugdkampioenschappen kwam ook Dylano Hendriks voor de Damster club in een finalepartij in de ring.

Sorab Roustaiy moest zaterdag al boksen in de halve finale tegen Geale Meindertsma. In deze partij moest hij nog iets recht zetten want eerder dit jaar verloor hij van de Fries. Sorab liet dit keer duidelijk zien wie de betere was en won deze partij overtuigend.

In de finale op zondag moest Sorab aantreden tegen Damian Rijnen uit Tilburg. Het was geen kleine opgave want Rijnen bleek ook een bokser die uit het juiste hout gesneden is. De inzet van beide boksers was uitzonderlijk. Sorab liet zien technisch de betere bokser te zijn, maar moest voluit gaan om de winst naar zich toe te trekken. In de laatste ronde zette Sorab nog een keer flink aan en wist zijn voorsprong uit te bouwen. De jury waardeerde deze partij met een 3-0 uitslag in het voordeel van Sorab en riep hem uit tot Nederlands kampioen in zijn klasse.

Dylano nam het in zijn finalepartij op tegen Milan Raes van de Voltreffer. Aan inzet lag het niet bij Dylano. Hij koos drie ronden lang vol de aanval en gaf de overwinning niet zomaar aan zijn tegenstander. Raes bokste echter net even slimmer en wist daardoor een puntenvoorsprong op te bouwen. Het kampioenschap ging dan ook verdiend naar Raes.