Lintje voor echtgenoten Fester en Trijnie Oosterhuis

DELFZIJL - Burgemeester Gerard Beukema van de gemeente Delfzijl heeft zaterdag een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan het echtpaar Oosterhuis in Delfzijl. Trijnie Oosterhuis werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau en haar man Fester tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Oosterhuis is vanaf 2010 bestuurslid en vanaf november 2014 tot heden voorzitter van de Koninklijke Zeil- en Roeivereniging Neptunus, de organisator van de Pinksterfeesten in Delfzijl met jaarlijks ruim 100.000 bezoekers. Oosterhuis was van 2013 tot eind 2015 onafhankelijk voorzitter van de fusiecommissie en het interim-bestuur van de voetbalverenigingen Eems Boys en Neptunia. „Hij heeft water en vuur bij elkaar weten te brengen,”sprak Beukema bewonderend. Oosterhuis heeft hier leiding gegeven aan het fusieproces met als resultaat een mooie nieuwe vereniging. Voor Parkdienst Eemsdelta is de heer Oosterhuis voorzitter in een organisatie die ruimte heeft gecreëerd om mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt een perspectief te bieden. Daarnaast zit hij in de Klankbordgroep omwonenden uit de directe omgeving aan het chemiepark. Hij is sinds 2008 centraal aanspreekpunt en spreekbuis voor de Klankbordgroep. „Wij mogen gewoon graag ook wat voor anderen doen,” was de bescheiden reactie van de volledige verraste Oosterhuis.

Mevrouw Oosterhuis-Bruins is vanaf 1989 tot heden lid van de wijkvereniging West, eerst als bestuurslid, later als voorzitter en lid van de toneelvereniging. Zij zet zich naar volle tevredenheid in voor de wijk en heeft hierin een belangrijke en stuwende functie. Tot op de dag van vandaag zet zij zich in voor het bestaan van de wijkvereniging. Van 1988 tot 2007 was zij actief als voorzitter, lid en vrijwilliger van de ouderraad van obs Tasveld. Mevrouw Oosterhuis-Bruins was zeer betrokken en aanwezig bij alle activiteiten die plaatsvonden op en buiten de school. Van 2014 tot 2017 was ze vrijwilliger bij het Van Julsinghatehuis woonzorgcentrum Delfzijl.