Stadshavenfestival zet Appingedam op zijn kop

APPINGEDAM - De straten en pleinen van Appingedam zijn zaterdag 15 juni gevuld met muziek, theater en een kofferbakverkoop. Van ‘s morgens 11.00 tot middernacht staat ‘Daam’ weer eens op zijn kop door het Stadshavenfestival.

Op het Kerkplein, in de Dijkstraat en bij het Paviljoen Overdiep treden diverse muziek- en theatergroepen op. Voor jonge muzikanten zijn er plekken gereserveerd waar zij hun muzikale vaardigheden aan het publiek kunnen laten horen. Behalve de mogelijkheden voor dit jong talent zijn er er voor de kinderen meerdere activiteiten zoals gratis schminken.

De groep Stagemates speelt zijn nieuwe eenakter “Totaal verknipt!” Dat betekent genieten van theaterpret met eigenzinnige typetjes. Op winkelplein Overdiep is een markt en een kofferbakverkoop. Dit is een mooie manier om van je overbodige spullen af te komen zonder voor dag en dauw op te moeten staan om op een koude morgen je plekje in te moeten nemen.

Een bijzonder onderdeel van het Stadshavenfestival is het project Eemsdelta. Vijf koren uit Appingedam, Delfzijl en Loppersum, de gemeenten die 2021 in Eemsdelta opgaan, treden op het winkelplein Overdiep op.

Vanaf half zes barst op het Kerkplein een feestje los met het duo Grote Pils, gevormd door de zingende broers Hilko en Koos Blaauw.

De avond krijgt vervolgens een tropisch tintje met het optreden van de salsaband Ache Cubano die vanaf negen uur optreedt op het Kerkplein. Voorgaande jaren bleek de muziek van Ache Cubano zo aanstekelijk dat het plein veranderde in een dansvloer.