Oldtimers naar beachvolley en Jacco Elting bij jubilerende LTC ‘t Fivelveld

APPINGEDAM - Tennisclub ‘t Fivelveld viert zaterdag 22 juni zijn 100-jarig bestaan. Tennislegende Jacco Eltingh zal vanaf half 3 op het park achter de oude pelikaanhal aanwezig zijn.

Op dezelfde dag wordt er een groot top-beachvolleybaltoernooi gehouden in het centrum van Appingedam. Om het publiek de gelegenheid te geven om beide evenementen te bezoeken kan iedereen gratis gebruik maken van het vervoer met oldtimers. De oldtimers zullen continu op en neer rijden tussen beide evenementen. Voorzitter Martin Meijer van de organisatie legt uit dat de tennisbanen aan de Farmsumerweg vaak moeilijk te vinden zijn voor mensen die niets hebben met tennissen. „Op deze manier geven wij op een leuke manier invulling om hier wat aan te doen. En er valt ook nog eens veel te beleven op het tennispark. Jacco Eltingh, de tennisspeler, zal een demonstratiewedstrijd spelen tegen een provinciale topper en clinics geven aan zowel jeugd- als seniorleden. Tevens zal iedereen de mogelijkheid krijgen om een game tegen Jacco te spelen.”

Rondom de banen vinden er nog allerlei andere activiteiten plaats zoals demonstratie standup paddle, demonstratie kanovaren, springkussens en een barbecue. Medeorganisator Christel de Vries vult aan dat het feest niet alleen voor en met de leden van de vereniging gevierd moet worden maar met iedereen. „Iedereen is op deze dag welkom bij de club. We willen graag laten zien dat wij een geweldig park hebben en dat deze toegankelijk is voor iedereen. Oud-leden, tennisleden van andere verenigingen maar ook willen wij graag publiek op ons park verwelkomen die niet veel met tennis hebben.”