Nog 100 plaatsen eerste Pinkstertrail Delfzijl

DELFZIJL - De allereerste Pinkstertrail in Delfzijl is online al volgeboekt. Zaterdag is het alleen ter plekke nog mogelijk voor 100 deelnemers om zich in te schrijven.

In de voorinschrijving hebben zich 350 deelnemers aangemeld en samen met 29 bedrijventeams, ook goed voor 150 deelnemers, is de grens van 500 lopers bereikt.

Er is besloten om een deelnemersstop in te stellen, er zullen nog maximaal 100 inschrijvingen op de dag zelf gedaan worden en dan is er een onherroepelijke stop. Innschrijven kan vanaf 09.00 tot 10.30 uur in de kerk op het Molenbergplein.

Het parcours heeft een lengte van ruim 8 km en gaat door diverse gebouwen in Delfzijl. De start is om 11.00 uur bij het monument op de Kustweg. Het kanonschot voor de opening van de Pinksterfeesten is tevens het startschot van de Pinkstertrail. Wethouder Menninga zal de lopers nog enkele motiverende woorden meegeven, waarna het kanonschot zal klinken. Via Muzeeaqarium gaat men de dijk op en af , dan naar Groningen Seaports , over de Keerweerbrug, door het centrum naar het Gemeentehuis, langs het politiebureau naar het Van Julsinghatehuis. Daar staat de eerste waterpost opgesteld. Het gaat verder door het Wilhelminapark, langs de Hogelandsterweg naar de Brandweerkazerne, dan op naar Farmsum, waar in het Borgshof een ijsje aangeboden wordt en de tweede waterpost is ingericht, via de Molen in Farmsum gaat het door naar de kerk in Farmsum, onder de Oosterveldweg door naar het Eemsmondgebouw, aan de achterkant er weer uit en dan door de jachthaven naar het Evenementengebouw, grote Waterpoort naar boven , kleine Waterpoort weer naar beneden, via de Oudeschans naar 2Night, dwars door de discotheek naar het Molenbergplein, nog een rondje om de kermis en dan de finish in het kerkje van hoofdsponsor Brandsma en de Jong.