Topprestaties roeiers Neptunus in Amsterdam

DELFZIJL - Twee roeiers van Neptnus uit Delfzijl hebben afgelopen weekend rijdens de nationale wedstrijden van de Amsterdamsche Roeibond hard gevaren.

Maarten Veninga en zijn ploeggenoten uit Assen en Groningen wisten op zaterdag met overmacht de jongens 16 dubbel vier (vier roeiers met elk twee riemen) te winnen. Dezelfde vier jongens stapten op zondag in de acht (acht roeiers met elk een riem) aangevuld met vier anderen. Op papier moest dit de snelste ploeg zijn. De acht roeiers voeren op het NK in de skiff (eenpersoonsboot) allemaal in de top tien. Ook hier werd vanaf de start de leiding genomen en tijdens de twee kilometer steeds meer uitgebouwd.

Voor Eva Griep begon de wedstrijd al op vrijdag met haar damesploeg van Gyas uit Groningen haalde zij de derde plaats op de 500 meter sprint. Zij roeide ook nog op zondagmiddag in de skiff bij de meisjes 16. Na een vliegende start kon zij niet tegenhouden dat ze na 1000 meter door twee meisjes voorbij werd gevaren. Eva wist met een enorme eindsprint de tweede plaats in de wacht te slepen.

Maarten Veninga kwam ook nog in de skiff aan de start. Hij startte in een race met 5 jongens die op het NK allemaal sneller waren dan hij. Na een laatste plaats op de 500 meter schoof Maarten het puntje van zijn boot steeds verder naar voren. Door zijn race goed op te bouwen was de tweede kilometer maar een fractie langzamer dan de eerste. Dat deden de anderen hem niet na en zo werd hij uiteindelijk op een prachtige manier tweede.