Bruiloftsfeest Capella Groningen in Zeerijp

ZEERIJP - In 2019 is het 350 jaar geleden dat de bond van Hanzesteden zijn laatste officiële vergadering hield en 30 jaar geleden dat Capella Groningen werd opgericht. Het koor viert dit jubileum met een feestelijk jaarprogramma rond muziek en de Hanze, met op zondag 9 juni om 15.00 uur in de Jacobuskerk in Zeerijp het zomerprogramma Bruiloftsfeest in de Hanze.

Het concert wordt uitgevoerd met een feestelijk uitgebreide muzikale bezetting. Naast het koor treden sopraan Marjon Strijk, twee violen en een continuo van gamba en klavecimbel op. Daarbij wordt een speciaal ‘Hanze-klavecimbel’ gebruikt: een instrument met transpositieklavier, zoals indertijd door de firma Ruckers in Antwerpen werd gebouwd. Die klavecimbels waren over het gehele Hanzegebied verspreid en van meerdere componisten op dit programma is zeker dat ze erop gespeeld hebben. Klavecinist Johann Hofmann liet als eerste zo’n ‘Hanze-klavecimbel’ reconstrueren en zal dit unieke instrument tijdens het concert bespelen.

Traditiegetrouw serveert Capella Groningen na afloop van het concert een drankje met door koorleden gemaakte hapjes als afsluiting van het seizoen. Kaartreservering via: reserveringen@capellagroningen.nl of 0503095698.