Dagtochten Damsterveer langs kerken, kunst, diepen en maren

APPINGEDAM - De VVV Eemsdelta biedt op zes zomerse vrijdagen twee soorten dagtochten aan met de Damsterveer. Diepen tot maren, kerken en kunst komen aan de orde.

Tijdens Artiveer kunnen deelnemers in één dag per boot diverse monumentale kerken, musea en galerieën in Appingedam bezoeken. Het Damsterveer vaart de gehele dag haar rondjes. Via een hop-on hop-off systeem worden bezoekers zo ongeveer op de stoep van de tien deelnemende locaties afgezet. De dag kan compleet gemaakt worden met een lunch in één van de vier deelnemende horecalocaties.

Het andere arrangement, Kerken- en Marentocht, is een volledig verzorgd arrangement waarbij vanuit Appingedam per boot middeleeuwse kerken worden bezocht in nabij gelegen dorpen, onder leiding van een ervaren gids. De dag start met koffie en gebak in Appingedam. Vervolgens wordt, al varend, met informatieve verhalen over de wierden en dorpen, Oosterwijtwerd en de Mariakerk bezocht, inclusief lunch. De vaartocht vervolgt naar Leermens met de Donatuskerk, waar een mini HighTea geserveerd wordt.

De VVV denkt dat de zes culturele vrijdagen wordt aansluiten bij de behoefte van geïnteresseerde bezoekers om meer inhoudelijk kennis te maken met historie, cultuur en kunst. „Met deze arrangementen leggen we een verbinding tussen lokale parels, bezienswaardigheden, Damsterveer, ondernemers en gidsen,” vertelt directeur Sylvia Jansen van VVV Eemsdelta. „Een bijzondere manier om de verhalen van Appingedam en omgeving te kunnen vertellen. Verhalen over de geschiedenis, maar ook de verbinding met het heden. Tijdens de Kerken- en marentocht krijgen bezoekers tevens een goede indruk hoe het huidige landschap onder invloed van de zee ontstaan is.”

De vrijdagen (juni-september) zijn voor individuele bezoekers te boeken. Voor meer informatie en boekingen: www.eemsdelta.groningen.nl/arrangementen of 06 37 32 18 85.