Medailles Neptunusroeiers in Rotterdam en Zwolle

DELFZIJL - Drie jeugdleden van Neptunus hebben zich afgelopen weekend in de prijen geroeid.

Op de Willem Alexanderbaan in Rotterdam werd een nationale roeiwedstrijd over twee kilometer gevaren. Maarten Veninga startte daar op zaterdag met roeiers uit Assen en Groningen in een ongestuurde vier. Zij wisten de concurrentie op grote achterstand te varen in het jongens 16 veld.

Eva Griep roeide, als bijna zestienjarige, mee met de lichte eerstejaars dames van de Groninger studentenvereniging Gyas dat vijfde werd in de B-finale.

Op zondag roeide Maarten met zijn Groningse roeimaatje Tijn Lubbert in de twee. In de A-finale lagen zij na een matige start op ruim 1500 meter op de derde plaats. De versnelling die vlak voor de 1500 meter werd ingezet bracht hen echter naar de tweede plaats vlak achter de winnende ploeg uit Assen, hun ploeggenoten uit de vier.

Twee andere Neptunusleden, Anna Griep en Fons Folkers, waren op dat moment in Zwolle aan het roeien in het kader van de regiocompetitie. Anna bij de meisjes onder de veertien en Fons bij de jongens 15 jaar en ouder. Anna won in de eenpersoonsboot en in de vier. Voor Fons was er een medaille in de vier en in de twee. Tijdens deze wedstrijden roeit de Neptunusjeugd mee in ploegen van De Hunze uit Groningen omdat er (op dit moment) bij Neptunus onvoldoende jeugdroeiers zijn om een eigen team te maken.