Nieuwe glasvezelverbinding verbetert positie Eemshaven voor datacenters

EEMSHAVEN - Eurofiber heeft zijn tweede glasvezelverbinding tussen Groningen Stad en de Eemshaven opgeleverd. Met de totstandkoming van deze verbinding is de connectiviteit van Dataport Eemshaven verder verbeterd en is het gebied nog aantrekkelijker geworden voor de komst van grote datacenters.

De nieuwe verbinding met een lengte van 37 kilometer is in opdracht van Eurofiber Nederland, een leverancier van hoogwaardige digitale infrastructuur, aangelegd.Met de aanleg van een tweede route krijgen klanten van Eurofiber de beschikking over twee volledig gescheiden glasvezelverbindingen tussen Groningen en Eemshaven. Groningen is op zijn beurt langs twee routes verbonden met het internetknooppunt Amsterdam, over de Afsluitdijk en over Lelystad. Tevens hebben klanten de mogelijkheid de kortste route naar Hamburg te ontsluiten.

Groningen Seaports is erg verheugd over de verbeterde connectiviteit. „Deze nieuwe infrastructuur versterking levert een kwalitatieve keuze voor onze klanten en zal een aanzuigende werking op nieuwe bedrijven hebben,” weet aldus manager Strategy & Business Development Robert van Tuinen.

Eurofiber is de komende tijd nog bezig met het koppelen van zijn klanten op het nieuwe tracé. Eind junizijn de eerste klanten op de nieuwe verbinding aangesloten.