Buurtbemiddelaars gezocht

NOORD-GRONINGEN - De SWD is op zoek naar buurtbemiddelaars. Er is één nodig in het team in gemeente het Hogeland en eentje in het team van de toekomstige gemeente Eemsdelta (Delfzijl, Appingedam en Loppersum).

Buurtbemiddelaars zijn vrijwilligers die inwoners helpen bij problemen met buren, zonder tussenkomst van politie of andere autoriteiten. Als buurtbemiddelaar ga je samen met een collega op pad om de communicatie tussen buren te verbeteren, om mee te helpen om onvrede tussen buren op te lossen. Deze problemen kunnen over van alles gaan: onvrede over de erfafscheiding, miscommunicatie over het pianospel van de buren of een altijd blaffende hond.

Buurtbemiddelaars hebben een brede interesse in de samenleving, kunnen hoofd- en bijzaken goed herkennen en scheiden en buurtbemiddelaars stralen vertrouwen uit. Daarnaast is de vrijwillige buurtbemiddelaar een bewoner die groeit van succeservaringen en een bewoner die graag zijn of haar bijdrage wil leveren aan de sociale samenleving.

Kandidaten kunnen contact opnemen met Lisette Stuut, via: l.stuut@s-w-d.nl of op maandag tot en met woensdag via 06 – 3911 4125.