Ruim negen ton voor GipsRec en ChemCom in Farmsum

FARMSUM - De provincie trekt ruim negen ton uit voor subsidie aan twee bedrijven in Farmsum..GipsRec ontvangt bijna € 313.000 voor de vestiging van het recyclebedrijf in Farmsum. ChemCom Industries kan een subsidie van bijna € 593.000 tegemoet zien voor productie-uitbreiding. De investeringen leveren in iedere geval drie nieuwe banen op.

Recyclebedrijf GipsRec is in maart begonnen op de nieuwe locatie in Farmsum, waar het oude gipsplaten, gipsblokken en gasbeton omvormt tot herbruikbaar gips. Het grootste deel van de productie vindt zijn weg naar de gipsplatenindustrie. Hierdoor ontstaat een kringloop die grondstoffen bespaart. De klantenkring van GipsRec bestaat uit nationale en internationale afvalsorteerbedrijven, sloopbedrijven en milieudiensten. Het plan is om het gerecyclede gips nog breder inzetbaar te maken, onder andere in de landbouw. De vestiging van GipsRec levert naar verwachting twee nieuwe arbeidsplaatsen op.

Chemiebedrijf ChemCom Industries in Farmsum maakt harsen voor de groene, houtverwerkende industrie, superplasticisers voor de beton- en gipsindustrie, hoogwaardige, milieuvriendelijke en efficiënte plantenvoeding en tussenproducten voor de chemische industrie. ChemCom Industries heeft driemaal eerder subsidie ontvangen waaronder in 2016 voor de bouw van een installatie voor de productie van een milieuvriendelijk oplosmiddel. De huidige subsidie is hier een vervolg op en zorgt ervoor dat de productiecapaciteit van het groene chemieproduct glycamal meer dan verdubbelt. Met de uitbreiding verbetert ChemCom Industries haar concurrentiepositie. Naar verwachting komt er een nieuwe arbeidsplaats bij.