Eerste spreekuren specialisten Gezondheidsplein Delfzijl

DELFZIJL - Het Ommelander Ziekenhuis Servicepunt Delfzijl is dinsdag begonnen met spreekuren in Gezondheidsplein Molenberg.

Anje Bolt uit Woldendorp was één van de eersten die een spreekkamer in mocht. Ze bezocht het centrum voor een longfunctietest en aansluitend een consult bij haar longarts. De test wordt gedaan door longfunctielaborant Elzo Gankema. Bolt is blij dat ze voor de controles nu terecht kan in Delfzijl en niet naar Scheemda hoeft. „Door het matige openbaar vervoer is dat toch een hele onderneming.”

Het OZG gaat in het centrum de samenwerking aan met andere partijen, gericht op het delen van kennis en kunde, zodat inwoners kunnen rekenen op goede zorg dichtbij. De volgende specialisten en verpleegkundigen zijn deze week ook gestart met hun spreekuur: neuroloog en Parkinsonverpleegkundige; dermatoloog; kinderarts, kinderlongverpleegkundige en hartfalenverpleegkundige.

De spreekkamers van Servicepunt Delfzijl zijn te vinden op de eerste verdieping van het Gezondheidsplein Molenberg.

Het Ommelander Ziekenhuis sloot eind juni 2018 definitief de deuren van locatie Delfzicht en vier jaar eerder van de afdeling spoedeisende hulp