Motortoertocht vanuit Bierum

BIERUM - Motor Vrienden Bierum/Delfzijl e.o. houdt zondag 19 mei hun twee motorrit.

Na het succes van vorig jaar is er opnueuw een leuke rit uitgezet voor alle motorliefhebbers uit de Eemsdelta. De route gaat deze keer door het Hogeland over de mooiste, minder bekende weggetjes van het mooie Groninger landschap. De rit bestaat uit twee delen van ongeveer 1 uur en 20 minuten en pauzeert in een leuk dorp bij een horecagelegenheid.

De organisatoren zijn de twee motorvrienden Gerrit Jan Steenbergen en Ron Mulder, die met hun eigen netwerk (met een motor) de basis vormen. Deze hebben ook weer hun vrienden en bekenden mee gevraagd en zo ontstond er een leuke groep. Het is geen officieel evenement, maar iedereen is welkom om mee te rijden.

Er zijn geen kosten aan verbonden en iedereen rijdt mee voor eigen rekening en risico. Via de Facebook pagina “motordagbierum” kan men zich aanmelden. De rit begint om 13 uur bij restaurant Eten en Meer bij Neel en Geer aan de Hereweg 8 te Bierum.

Voor mensen die geen motor hebben, maar wel een rijbewijs, heeft de organisatie een deal gemaakt met MotorPlaza in Groningen, waar men een leuke korting tot wel 15% kan krijgen op een huurmotor.