Patrick van Wijk pakt twee Europese titels in Kroatië

APPINGEDAM - De leden van TA-Jan Ekema uit Appingedam hebben tijdens de Europese kampioenschappen in Novigrad in Kroatie goede resultaten behaald. Patrick van Wijk werd derde bij de stijlpatronen en pakte twee eerste plaatsen bij het puntstop sparren en het doorgaand sparren.

Bij het puntstop sparren schakelde Patrick onder andere twee favoriete Russen uit. In het doorgaand sparren trof Patrick de op revanche beluste Rus Almaz Gerfanov in de finale opnieuw. Patrick kwam met een ronde trap naar het hoofd op voorsprong te staan en door tactisch spel van coach Jan Ekema, hetgeen Patrick perfect uitvoerde, kwam de Rus er niet meer aan te pas.

Sylvian- en Sharyl van Wijk behaalden beide bij het puntstop sparren de derde plaats. Bij het doorgaand sparren behaalde Sharyl van Wijk de tweede plaats en Sylvian van Wijk en Lennart Blaauw beide de derde plaats.

Overige prijswinnaars waren Lars Toet (twee keer tweede), Brandon Elkhuizen (twee derde plaats)en Ilhame El Kafroune (twee keer derde), allen met het sparren.