Cabaretier Henk Bogaard in Hellum

HELLUM - In Kunst en Cultuurhuis De Ent in Hellum is zondag 19 mei om 14.00 uur de voorstelling Interne beslommeringen van Henk Boogaard te zien.

Boogaard vertelt eri, dat alles wat men zegt en alles wat hij leest, letterlijk bij hem binnen komt. Waardoor hij onder veel moeite ondervindt met de gebruikelijke clichés in onze dagelijkse communicatie. 'Hoe gaat het?', 'Hoe is het?', 'Alles goed?' en 'Zo!?...leef jij nog?', noemt Henk daarom ook Clichématige Contact Constructies (CCC's).

Daarentegen deelt hij 'Fijne dag!', 'Succes!', 'Hou je haaks!' en 'Rij voorzichtig!' weer in bij de MGGG's, of te wel het Mee Geef Gewens Gedoe.

Het interne beleefde jongetje, dat meent dat Henk op de CCC's dient! te antwoorden en de MGGG's moet honoreren (of ze zelfs moet uitvoeren!!) draait meteen maar de duimschroeven aan. Daarnaast verplicht hij zichzelf om absoluut eerlijk te zijn. Kom daar maar eens uit, op zo'n moment, in deze snelle wereld. Maar gelukkig huist er een vrije Henk in hem, die op zulke moeilijke momenten steeds meer ingrijpt. Kortom, de omgang met anderen is voor Henk telkens weer een hele worsteling en vraagt een behoorlijke dosis alertheid van hem. Op humoristische wijze doet Henk hiervan haarfijn verslag.