Ommetje Windlust in Overschild geopend

OVERSCHILD - Het Ommetje Windlust van de Molenstichting Midden- en Oost- Groningen (MSMOG) is vrijdag officieel geopend door burgemeester Adriaan Hoogendoorn van de gemeente Midden-Groningen.

Dat deed hij in het dorpshuis De Pompel. De aanwezigen hebben het ommetje van circa zeven kilometer, dat ook door het natuurgebied langs het Schildmeer voert, vervolgens onder begeleiding van een gids gelopen, waarbij ze een bezoek brachten aan het kerkgebouw, de molen en E.A.Z.Wind in Overschild.

De Molenstichting heeft dit ommetje ontwikkeld voor wandelaars, in nauwe samenwerking met de verschillende grondeigenaren, dorpsbelangen en het waterschap Hunze en Aa's. Tijdens de wandeling deed het geleschap vanzelfsprekend ook de molen Windlust aan.

De stichting wil haar doelstelling voor het behoud van haar molens als cultureel erfgoed op deze manier extra onder de aandacht brengen. Het dorpshuis, E.A.Z.Wind in Overschild, de Nederlandse Hervormde Kerk in Overschild en Routebureau Groningen hebben samengewerkt om dit ommetje tot stand te brengen.

De folder 'Ommetje Windlust' is te downloaden via: www.msmog.nl.