Start-ups Dronequest en Cursor Asset Management naar Eemshaven

EEMSHAVEN - De start-ups Dronequest en Cursor Asset Management hebben gekozen om zich te vestigen in de Eemshaven. Ze krijgen onderdak in verzamelgebouw Nijlicht, waarin sinds kort een zogeheten ‘incubator’, een broedplaats voor start-ups en scale-ups, in de offshore energie gevestigd is.

Dronequest houdt zich bezig met inspecties van industriële installaties voor onder andere de offshore windindustrie. Door het gebruik van (big)data, verzameld door drones, kan Dronequest voorspellen wanneer een installatie gaat falen, risico’s meten en is het bedrijf in staat investeringsbeslissingen beter te onderbouwen. Start-up Cursor Asset Management heeft een algoritme ontwikkeld waarmee deze data kunnen worden geanalyseerd, waardoor schades aan bijvoorbeeld windmolens snel in beeld komen. Simon-Robert Voogd, eigenaar van Dronequest en Cursor Asset Management: „De incubator in de Eemshaven is voor ons de perfecte locatie om ons bedrijf naar een hoger level te tillen en ons bestaande klantenbestand uit te bouwen. Het netwerk dat Groningen Seaports en NNOW ons biedt, is essentieel voor het bereiken van onze markt.”

Groningen Seaports verhuurt een deel van het kantoorgebouw Nijlicht in de Eemshaven aan start-ups en scale-ups die geïnteresseerd zijn in offshore wind gerelateerde bedrijvigheid. Het havenbedrijf poogt hiermee innovatie in het offshore windcluster in de Eemshaven te stimuleren.

Heleen van Wijk, initiator van de start-up hub vanuit Groningen Seaports: „We zijn erg verheugd met de vestiging van Dronequest en Cursor Asset Management in onze incubator. De innovatieve technieken van deze start-ups zijn een geweldige aanvulling op ons innovatie ecosysteem en bieden veel kansen in efficiënter en duurzamer onderhoud van bijvoorbeeld windturbines en zijn daarmee een belangrijke schakel in een markt die steeds duurzamer en efficiënter wil opereren.”