Weer veel topspelers naar Beachvolleybal Appingedam

APPINGEDAM - Het organisatiecomité van het jaarlijkse beachvolleybaltoernooi op het kerkplein in Appingedam is druk doende om ook van de 13e editie weer een spektakelstuk te maken.

Er zijn weer Nederlandse (zaal) topvolleyballers van de partij tijdens het tweedaagse evenement. Op vrijdag 21 juni speelt de middelbare schooljeugd op het zand. Op vrijdagavond en zaterdagmorgen gaan recreanten de strijd aan. Teams kunnen zich hiervoor inschrijven op recreatie@beachvolleybal-appingedam.nl.

Het pro-toernooi gaat zaterdag om 15.00 uur van start. De organisatie er ook dit jaar weer in geslaagd om echte topvolleyballers naar Appingedam te trekken. Spelers en speelsters uit de Nederlandse eredivisie komen graag naar dit enerzijds prestigieuze maar anderzijds ook gezellige evenement. Waar eerder vooral aan spelers en speelsters moest worden getrokken, stromen de inschrijvingen de laatste jaren spontaan binnen. Er is zelfs al een reservelijst.

Ook toppers uit de regio zullen hun opwachting maken. Lycurgus en DIO Bedum zijn onder andere leveranciers van de topteams aan het herentoernooi. Studenten vereniging Donitas levert deelnemers aan zowel het dames- als het herentoernooi.

Verder zijn er spelers en speelsters te bewonderen van onder andere Orion, Zwolle, SSS Barneveld, Zaanstad, Dynamo, Fast en Amsterdam US.

Het toernooi in Appingedam is uniek omdat er gespeeld wordt met zaalregels en niet zoals gewoonlijk 2 tegen 2 maar 3 tegen 3.

Met name zaalvolleyballers kunnen hiermee goed uit de voeten. Het levert vaak spectaculaire rally’s op.

Ook om het veld zal er weer van alles te doen zijn. Een DJ zal zorg dragen voor de juiste sfeer op en om het veld, kinderen kunnen zich laten schminken en er is een springkussen aanwezig.

Op zaterdag 22 juni vindt tevens de Country en Westerndag in het centrum van de Fivelstad plaats.

Meer informatie is te vinden op www.beachvolleybal-appingedam.nl