18e Editie Steemer Omloop

STEDUM - De IJsvereniging Stedum houdt zaterdag 18 mei de 18 Steemer omloop, de eerste van zes lopen van het Huis en Hypotheek Ommerlander loopcircuit.

De wedstrijdlopers leggen twee rondes van 5 kilometer af. Voor recreanten is het ook mogelijk om één rondje te lopen .De route is enigszins gewijzigd zodat een deel van het dorp toegankelijk is vanaf de Lopsterweg. De start vind plaats op het ijsbaanterrein achter Moarstee en dan gaat via het nieuwe haventerrein, D. Triezenbergstraat, Bedumerweg, Kampweg, stukje voetpad, Dorpsterlanden, Hilmaarweg, Stationsweg, Kleipad, Bedumerweg, rechtdoor naar het pad langs de Stedumer Maar, G.A.Reinderspad ,stukje bos en een kleine ronde op het ijsbaanterrein naar start/finish.

De inschrijving bij het haventerrein is in het clubgebouw Moarstee waar men zich ook kan omkleden . De inschrijving start om 15.00 uur voor recreanten en wedstrijdlopers, om 16.30 sluit de inschrijving . Voor de basisschooljeugd zijn er vanaf 16.00 uur jeugdlopen in drie catagorieën.

De start van de wedstrijd is om 17.00 uur. Anjo Hofman geeft het startschot.