Tweede editie Hardloop4Daagse

DELFZIJL - Vanwege het grote succes van vorig jaar wordt dit jaar van 20 tot en met 23 mei de tweede editie van de Hardoop4Daagse gehouden in Delfzijl. De organisatie is in handen van Atletiekvereniging Fivelstreek.

„Het enthousiasme van vorig jaar heeft onze verwachtingen overtroffen,” vertelt Margret van Angelen. “In totaal deden er 130 mensen aan de allereerste editie en dat smaakt natuurlijk naar meer. Je ziet dat mensen het leuk vinden om wat anders en nieuws te doen. Daar past de Hardloop4Daagse goed in. Net zoals vorig jaar wordt er iedere avond een andere route uitgezet. Je mag zelf weten of je alle vier avonden loopt of dat je één of meer avonden mee doet. Het is geen wedstrijd. Omdat het rondjes rondom het Sportpark Centrum zijn, bepaal je zelf hoeveel kilometer je loopt. Gemiddeld hebben de deelnemers vorig jaar over de vier avonden 30 km gerend. Dat is toch 7,5 km per avond. Het aantal kilometers zetten we op oorkonde die je mee naar huis krijgt. Je daagt jezelf uit.”

„Dat was ook goed zichtbaar,” meent Wildrik Bulthuis. „De mensen moedigen elkaar aan. Tijdens een rondje kom je weer bekenden tegen en dat motiveert om toch een rondje mee te lopen in plaats van te stoppen. Zo gaat het aantal kilometers rennen bijna vanzelf. Ook het parcours viel goed in de smaak. Ook dit jaar kom je weer langs plekjes waar je niet elke dag komt. Zo kan je dichtbij toch een hele leuke route uitzetten. Onder andere het Koningin Wilhelminapark staat op het programma. De inschrijving is al een tijdje geopend. Inschrijven kan via de website www.avfivelstreek.nl, maar kan ook op de avonden zelf.”

„Naast de persoonlijke uitdaging is de vierdaagse er ook om de hardloopsport te promoten,” vult Van Angelen aan. „We willen mensen laten zien hoe leuk het is om met elkaar te gaan hardlopen. De sfeer wordt op de laatste avond versterkt door Kleintje Mina, de streetband van muziekvereniging Koningin Wilhelmina. Na afloop krijgen de deelnemers een gezonde snack.”

Mark Gieolf