Roeiers Neptunus schitteren in Bremen

DELFZIJL - De roeiers van Neptunus hebben afgelopen weekend in Bremen tijdens de 112e Bremer Ruderregatta de prijzen aaneengeregen.

Zaterdag werd de kinderslalom gewonnen door Anna Griep. Haar moeder Anita Griep haalde de eerste plaats op bij de slalom voor begeleiders. Zij was veruit de oudste deelneemster maar dus ook de behendigste.

Maarten Veninga wist bij de jongens 16 skiff een afgetekende eerste plaats te halen. Maarten haalde ook nog een tweede plaats in de gestuurde vier met zijn collega's uit Assen en Groningen. Een tweede plaats was er ook voor Jan Huib Veninga bij de jongens 18 skiff. Verder waren er derde plaatsen voor Fons Folkers bij de jongens 16 en voor Eva Griep in het meisjes 16 veld.

De jeugdroeiers Assunta Dearca en Ronan Vial vielen in een achtervolginsrace over 2500 meter buiten de prijzen..

Op zondag won Maarten tot twee keer toe in de skiff waarbij hij ook sneller was dan zijn ploeggenoten. Eva startte met meisjes uit Leeuwarden en Groningen in de vier en werd in het zwaarste veld ook eerste. Als afsluiter van de dag was er ook nog een eerste plaats voor Jan Huib Veninga in de jongens 18 skiff. Naast de overwinningen waren er ook op zondag nog een paar mooie tweede en derde plaatsen in de twee en de jongens en meisjes skiff. De jonge jeugd roeide op zondag de 300 (Anna) en 700 meter (Ronan en Assunta).