Lauwersmeer marathon in aantocht

Lauwersoog - Nog maar even te gaan tot de eerste Lauwersmeer Marathon, de organisatie is druk bezig met de voorbereidingen en is blij met het deelnemersaantal dat gestaag toeneemt.

Het 50-jarig bestaan van het Lauwersmeer wordt gevierd met deze marathon door Groningen en Friesland. Het evenement is zondag 12 mei, een dag na de Dag van de Garnaal op Lauwersoog. Naast een hele marathon kan ook een halve marathon of een 10 of 5 kilometer run gelopen worden. Dagaanmelding is nog steeds mogelijk.

Plastic soup Foundation

De inzameling voor het goede doel, de Platsic Soup Foundation, wordt door de deelnemers en scholen goed opgepakt. Vanuit de Stichting 40Mijl zijn meerdere scholen in de provincie bezocht die meedoen aan de Kidsrun Sponsorloop 12 mei. Ook zijn er een aantal scholen die de Sponsorloop op het eigen sportveld organiseren.

Een evenement

De Lauwersmeer Marathon wordt een evenement voor iedereen. Het recreatieterrein voor restaurant het Booze Wijf wordt ingericht met informatiepaviljoens van partijen zoals de Plastic Soup Foundation, IVN en Staatsbosbeheer. Eten en drinken is aanwezig en ook live muziek ontbreekt niet, De hele middag zal coverband SW!TCH op het podium staan.

De evenementen starten12 mei om 11:00 uur bij het Booze Wijf in Lauwersoog. Meer informatie is te vinden op www.lauwersmeermarathon.nl .