Prima eindklassering van Kevin Ridderbos

Ulrum - Een prima eindklassering van Kevin Ridderbos uit Appingedam op Kartcircuit Ulrum zondag 28 april.

Afgelopen weekend was er het Classic Kart weekend op het inmiddels bekende kartcircuit van Ulrum. Het hele weekend stond in het teken van Classic karts en daarnaast werden er op de baan diverse races verreden. Zaterdags kon men trainen en zondag konden de coureurs echt aan het werk met een kwalificatie en 3 raceheats.

Nick Fieten Kartracing nam deel met de 10 jarige coureur Kevin Ridderbos uit Appingedam. Keven rijdend in de Honda 160CC klasse zette dit weekend zijn beste beentje voor en kon tevreden terugkijken op dit mooie weekend. Kevin eindigde als 3e Overall in de Honda Cadet 160CC Groep A klasse en wederom kon er een mooie beker mee naar huis. Na een sportieve maar harde strijd heeft Kevin de 3e plaats behaald tijden het Classic Kart Weekend op Kartcircuit Ulrum.

Kevin, rijdend op een 2016 BP Birel met een 160 CC Honda reed zondag de hele dag in zowel de kwalificatie als ook in de 3 raceheats prima en constante rondetijden. Tijdens een regenbui bleef hij wederom snel en stelde zo een prima eindklassering veilig. De BP Birel kart was goed afgesteld en dat wierp uiteindelijk zijn vruchten af. Zodanig zelfs dat halverwege de dag Kevin zelfs zijn eigen baanrecord verbeterde.

In een veld met sterke rijders, voor het eerst in de snelle 160CC BP Birel kart en 3e worden is dan ook een hele prestatie. Zelfs nadat hij een flinke touché had met een van de andere coureurs in één van de raceheats en daardoor achteraan weer opnieuw moest vechten om naar voren te komen, verloor hij de moed niet en eindigde alsnog als 3e. Kevin heeft deze dag prima gereden en bovendien het materiaal heel gehouden. Het team is erg tevreden met dit resultaat en kijkt alweer uit naar de volgende race.