PPG Delfzijl sponsor van poëzie tuin Kinderboerderij Ekenstein

Appingedam - “Indrukwekkend en Inspirerend” zijn woorden die bij 2 medewerkers van PPG Delfzijl opkwamen na een bezoek aan de kinderboerderij van Ekenstein.

Indrukwekkend omdat het mooi gelegen is in het bos bij Ekenstein en inspirerend vanwege de positieve sfeer die er hangt. De kinderboerderij werd eerder dit jaar door medewerkers en bestuur van PPG gekozen tot nieuwe Charity Partner van PPG Delfzijl. Hierbij zetten medewerkers van PPG zich in om projecten in de samenleving te ondersteunen met werkzaamheden en/of financiële middelen.

Kinderboerderij Ekenstein is in de omgeving bekend als werkproject van Cosis ( tot voor kort beter bekend als NOVO ) en de George Martens school (voorheen Eemsdeltacollege) afdeling Praktijkonderwijs. Cliënten, leerlingen en vrijwilligers werken op basis van gelijkwaardigheid en respect met elkaar samen. Integreren is hierbij het sleutelwoord.

Met een donatie uit de Charity Partner PPG-pot kon materiaal worden aangeschaft om een poëzietuin/spreukenpad in te richten. Niet alleen voor de kinderboerderij, maar ook voor werkproject Groen,Dienst & Dier bij het ASWA gebouw en Stadstuin in Appingedam.

Ook daar werken cliënten van Cosis en komen geregeld kinderen van de Vuurvlinder om samen educatief bezig te zijn. De bedoeling van beide locaties is om een tuin/pad te ontwikkelen waar gedichten te zien zijn die door cliënten van Cosis zijn gemaakt .

Naast een donatie hebben 10 medewerkers van het bedrijf zich aangemeld om meteen ook daad bij het woord te voegen. Met als resultaat dat de poëzie tuin bij Ekenstein er al is. Ook zonder kinderen is een bezoekje aan de kinderboerderij beslist de moeite waard. Met behulp van vele vrijwilligers is de kinderboerderij van april tot oktober iedere dag geopend en de toegang is gratis. Het adres is Alberdaweg 70 in Appingedam