Beeldengroep op de zeedijk bij Termunterzijl

Termunterzijl - Bij de zeedijk naast het Rozema-gemaal in Termunterzijl is een beeldengroep te bezichtigen met de naam ‘Nu en Ooit’.

De beeldengroep bestaat uit zeven draadstalen beelden, herkenbaar als menselijke figuren, zomaar bewoners van een dorp in hun dagelijks leven, bezig met familie, werk en spel. Daarbij staan ook zeven hoge (kerk)ramen De ramen geven zicht op de ruimte en de toekomst. Zij vormen ook een symbolische verbinding tussen het verleden en de toekomst. Naast de figuren en ramen zijn gele kuipen te zien, markeringen of bakens met zgn. QR codes waar de bezoekers via hun smartphone informatie krijgen over het dorp of over de omgeving.

Het eeuwenoude wierdenlandschap, het dorp Termunterzijl en het Eems-Dollard gebied vormen het decor voor deze beeldengroep op de grens van land en zee . Het werk is tot stand gekomen door ideeën van een kunstwerkgroep uit het dorp Taarlo en was eerder te zien in de Biënnale ‘Into Nature’ in Drenthe en bij het gemeentehuis in Tynaarlo.

De expositie is financieel mogelijk gemaakt door de Gemeente Delfzijl, de Klankbordgroep Termunten/Termunterzijl, Bewoners aan zet, met medewerking van Waterschap Hunze en Aa’s. De beeldengroep is bij de dijk geplaatst met hulp van vrijwilligers uit de dorpen Termunten en Termunterzijl.

De beeldengroep is te bezichtigen vanaf de opening 3 mei tot oktober 2019. voor en boven op de dijk. De schapen grazen erlangs en omheen. De opening is om 16.30 uur bij de zeedijk in Termunterzijl, naast het Rozema Gemaal door wethouder IJzebrand Rijzebol van de Gemeente Delfzijl. De muziekvereniging Prins Bernhard zal de opening feestelijk omlijsten.