Succesvolle internationale voltigewedstrijd in Saumur

Holwierde -Het was een succesvolle week in het Franse Saumur voor de voltigeurs en de paarden van Voltigevereniging de Eemsrakkers uit Holwierde.

De paarden Hero en Dublin van Voltigevereniging de Eemsrakkers kwamen tijdens diverse categorieën in de ring met Nienke de Wolff aan de longe. Ilona Toxopeus startte als soliste in de klasse junioren 1* op het paard Dublin. Ze behaalde een keurige 11e plaats met een gemiddelde score van 5.251. Het duo, Anouk Molanus en Ilona Toxopeus startten als Pas de Deux in de klasse junioren 1* op het paard Dublin, hun verplichte oefeningen en kür werden door de jury met een gemiddelde van 5.771 beoordeeld. Dit leverde ze een 9e plaats op. Het andere duo bestaande uit Heleen Brans en Aleksandra Mazinska startten in de categorie senior 1* op het paard Dutch Better Z van Nienke de Wolff. Daarnaast startten beide dames individueel. Aleksandra Mazinska in de categorie senior 2* op het paard Cadans B met een puntentotaal van 6.098.

Heleen Brans stond op het podium op de derde plaats in de categorie senior 1* met het paard Dutch Elliot Z. De jury beoordeelde de oefeningen met een gemiddelde van 6.573. Het Amerikaanse team startte op het Groninger paard Hero en behaalde een vijfde plaats met een puntentotaal van 6.232. Soliste Hayden Avakian (USA) behaalde in de categorie junior 2* met het paard Dublin een gemiddeld puntentotaal van 6.588.