Koningsdag Appingedam staat bol van activiteiten

Appingedam -Het is 27 April feest in Appingedam. In het Centrum van Appingedam zijn tussen 9.00 en 00:00 uur diverse activiteiten voor jong en oud.

De start is om 9.00 uur met de vrijmarkt en een springkussenfestijn. De luchtkussens zullen verdeeld opgesteld staan in het centrum van Appingedam. Om 10.00 uur is er het traditionele vlag hijsen op het kerkplein waarna, onder begeleiding van het DSHO, het Wilhelmus en het Grunnens Laid gezongen wordt. De ondernemers in het centrum hebben diverse aanbiedingen tijdens deze dag. Tevens zijn er straatmuzikanten actief in de Dijkstraat. De winkels zijn de hele dag geopend.

Vanaf 13.00 barsten de activiteiten op het Kerkplein los met veel activiteiten voor kinderen met onder andere Prinses Elsa die een bezoek brengt met Piraat Polly voor de kleinsten. Theaterpret is aanwezig met hun zeepbellenact en de koningin komt langs. Voor de oudere jeugd komt, verdeeld over de middag, het Shantykoor Opwierde II optredens verzorgen. Vanaf 12.00 zorgt de deejay voor ]de muzikale noot en een kinderdisco vanaf 14.00 uur.

De kinderen kunnen pony rijden achter de Nicolaikerk tussen 13.00 en 15:00uur. ’s Middags kan men 2 keer een rondvaart maken met de Damsterveer. Vanaf 17.00 uur vindt de eerste pubquiz plaats op het kerkplein met meer dan 20 teams. (Bij slecht weer in de Nicolaikerk) Nadat de hersens hun werk hebben gedaan wordt de dag afgesloten met een optreden van het duo van Geeft’m van 21.00 tot 00.00. Dan gaan de beentjes zeker van de vloer.