Jonge Onderzoekers in Appingedam

APPINGEDAM - Kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar uit Appingedam, Delfzijl, Loppersum en omgeving, die graag met techniek bezig zijn en het leuk vinden om zelf iets te maken of te bouwen, kunnen binnenkort, in hun eigen buurt, terecht bij De Jonge Onderzoekers Groningen (DJOG).

DJOG start op een nieuwe locatie in Appingedam, in een technieklokaal van het Noorderpoortcollege. De nieuwe locatie wordt opgezet met financiële steun van Economic Board Groningen.

Na de meivakantie begint het programma met een cursus robotica en programmeren op maandagavond. Een robot bouwen en programmeren zodat hij kan lopen, een spannende computergame maken of een website bouwen zijn voorbeelden van uitdagingen die de robot- en programmeerexperts van DJOG met de kinderen en jongeren aangaan. Op donderdagmiddag staat er een cursus techniek (hout en elektrotechniek) op het programma. Hier draait het onder andere om het onder de knie krijgen van houtbewerkingstechnieken, solderen en het maken van een mooi werkstuk.

Informatie over de inhoud en de duur van de cursussen, de tijden en de kosten, is te vinden op: www.djog.nl/eemsdelta/. Aanmelden voor een cursus kan via de website of rechtstreeks via eemsdelta@dejongeonderzoekers.nl.

DJOG heeft al vijftig jaar ervaring met het aanbieden en begeleiden van wetenschap- en techniekactiviteiten voor kinderen en jongeren waarbij zelf ontdekken en zelf doen het uitgangspunt is.