Herdenkingsconcert Annelies in Hippolytuskerk

MIDDELSTUM - De Culturele Raad Middelstum houdt zaterdag 4 mei om 15.30 uur het herdenkingsconcert ‘Annelies’ van James Whitbourn in De Hippolytuskerk in Middelstum.

Het wordt uitgevoerd door het Vocaal Ensemble Provocale. In 2009 schreef James Whitbourn (1963) een kamermuziekversie van het aangrijpende koorwerk ‘Annelies’ (de volledige voornaam van Anne Frank) voor sopraan, koor, viool, cello, klarinet en piano.

Deze versie zal door Provocale worden uitgevoerd. James Whitbourn koos voor veertien episodes uit het leven van Anne Frank. De sopraan Renate Jacobs zingt citaten uit haar dagboek. Het koor becommentarieert de gebeurtenissen, ondersteund door historische foto’s. De muziek is veelzijdig en afwisselend, maar vormt toch één geheel, en sluit prachtig aan bij de teksten en beelden. Net als in het dagboek van Anne Frank horen en voelen bezoekers in de muziek ook Annes blijheid en verdriet, haar angst, geluk en hoop door haar onderduiktijd, de tijd eraan voorafgaand en de tijd erna. Dit maakt de eleving van het stuk extra aangrijpend en overweldigend.

Reserveren kan via: info@cultureleraad-middelstum.nl of 0630433200.