Phoenix komt net tekort in Drachten

DELFZIJL - In een wedstrijd waar de neutrale toeschouwer de grote winnaar was kwam Phoenix zondag, mede door een vroege rode kaart, net te kort in en teten Drachten. Drachten wist uiteindelijk iets minder fouten te maken en een 62 – 51 overwinning uit het vuur te slepen.

Waar Phoenix in de voorgaande weken veel moeite had om goed te starten was het dit weekend een ander verhaal. De Delfzijlsters zetten de thuisploeg direct onder druk en binnen vijf minuten wist men Lennart Boerma in stelling te brengen die met zijn snelheid de verdediging het nakijken gaf. Phoenix gaf daarna even niet thuis. Drachten begon beter te rugbyen en draaide de wedstrijd binnen tien minuten compleet om. Door goed afwisselend te spelen in de voorwaartsen en snelle mannen in de lijn, scoorde de thuisploeg maar liefst drie tries op rij.

Het spelbeeld wisselde veelvuldig uit het niets . Mede door tries van Patrick Twickler en Bas de Bey kwam Phoenix terug in de wedstrijd. Doordat de spanning terug was in de wedstrijd werden de grenzen door beide ploegen ook meer opgezocht en helaas ook overtreden. De goed fluitende scheidsrechter bestrafte Drachten met een gele kaart en helaas voor de ploeg uit Delfzijl werd een speler met een terechte rode kaart van het veld gezonden. Het kordaat ingrijpen van de scheidsrechter zorgde ervoor dat beide ploegen weer verder gingen waarvoor de supporters waren gekomen, namelijk rugby.

Ondanks een speler minder wisten de Delfzijlsters de wedstrijd spannend te houden door als collectief hard te werken. Drachten gingechter wel de rust in met een kleine voorsprong van 36 – 29.

Na de thee was het langzaam maar zeker Drachten dat meer en meer de wedstrijd onder controle had. Het spelen met een man minder begon Phoenix steeds vaker op te breken. Mede door de vermoeidheid begon Phoenix meer en meer tackles te missen waardoor Drachten de wedstrijd langzaam maar zeker leek te beslissen. In een uiterste krachtsinspanning wist Phoenix uit het niets echter terug te komen. Tries van Stan Doornbos, Delfin van Woudenberg en Jaimy Portier zorgden voor paniek in de gelederen van Drachten. Toch was het Drachten dat uiteindelijk de moegestreden mannen van Phoenix wist te verslaan met een late try en een dusdanige voorsprong te nemen dat de wedstrijd beslist was.

Phoenix heeft zich kunnen handhaven in de derde klasse wat ook de doelstelling voorafgaande van het seizoen was. Zaterdag 11 mei is de laatste wedstrijd van het seizoen. Deze thuiswedstrijd is tegen de Bulldogs uit Almere.