Schippers Damsterveer bij tewaterlating

APPINGEDAM - Na weken van onderhoud van de twee rondvaartboten van Appingedam gingen de schepen zaterdag te water. De bemanning poseerde trots voor het Damsterveer en het Leutje Damsterveer om een foto te maken voor de nieuwe website.

Twee uur na de tewaterlating werd de eerste rondvaart al gemaakt. Deze zomer zullen de rondvaartboten op woensdag- en zaterdagmiddag weer de reguliere rondvaarten verzorgen. Daarnaast kunnen de boten door groepen worden geboekt. Ook busondernemingen hebben dagprogramma’s die Appingedam aandoen inclusief een rondvaart. Daarnaast bieden een aantal restaurants in Appingedam arrangementen aan met een rondvaart.

Op de vrijdagen 14 juni, 12 juli, 16 augustus en 20 september zal het Damsterveer weer ingezet worden voor de kust – en cultuurroute Artiveer. De deelnemers worden met de rondvaartboten langs de diverse musea, galerieën en cultuurhistorische panden worden gevaren.

Nieuw in 2019 is de Kerkenroute, een dagarrangement op 7 juni en 14 september, waarin de gasten naast koffie/thee met gebak, lunch en high tea ook een aantal bezichtigingen in eeuwenoude kerken voorgeschoteld krijgen.

Met het Leutje Damsterveer kan naast een rondvaart in Appingedam ook een tocht over de maren langs het dorpje Marsum geboekt worden. Voor inlichtingen over de mogelijkheden met de rondvaartboten kan men terecht bij de VVV (06-37321885).