Brede coalitie voor Noorderzijlvest

NOORD-GRONINGEN -Informateur Ard van der Tuuk adviseert een brede coalitie voor het nieuwe dagelijks bestuur van waterschap Noorderzijlvest. De beoogde coalitie bestaat uit Water Natuurlijk (5 zetels), WerkaanWater (6 zetels), de PvdA (3 zetels) en de combinatie CDA, ChristenUnie en VVD (samen 5 zetels).

Deze beoogde coalitie heeft 19 van de 23 zetels in het algemeen bestuur van het waterschap. Van der Tuuk had de opdracht advies te geven over een coalitie die kan rekenen op brede steun binnen het algemeen bestuur. Het advies is vanavond overgenomen na een terugkoppeling aan alle fracties in het algemeen bestuur.

Ook de volgende fase neemt Van der Tuuk voor zijn rekening. Hij wordt in opdracht van Water Natuurlijk en WerkaanWater formateur. Hij zal met de beoogde coalitiepartijen werken aan het opstellen van een bestuursakkoord en de vorming van een nieuw dagelijks bestuur.

Het is de verwachting dat het bestuursakkoord en de benoeming van het nieuwe dagelijks bestuur in de vergadering van het algemeen bestuur van woensdag 24 april kan worden behandeld.