Kantor 20 jaar

APPINGEDAM - Kantor Kantoor & Automatisering in Appingedam bestaat dit jaar 20 jaar en dat wordt gevierd.

In de loop der jaren is de dienstverlening enorm veranderd. „Kantor Kantoor & Automatisering is opgericht in 1999, maar de voorloper van Kantor, Cekan Systemen bestaat al langer” vertelt eigenaar Jos van der Tuuk. „Er werden toen kantoormachines en kantoorartikelen verkocht. In 1991 heb ik de zaak overgenomen en in 1999 is de naam gewijzigd. Ik zie dat de bedrijfsvoering en de vraag naar diensten is veranderd. In 2001 zijn we begonnen met de verkoop van gebruikte computers voor huishoudens. Dat was in een tijd dat nieuwe computers nog erg kostbaar waren. Omdat de vraag naar onderhoud en kennis van automatisering toen toenam is Fokko Brugge bij osn komen werken en hij is nog steeds in dienst. De verkoop van computers en automatiseringsdiensten is door de jaren heen toegenomen. Wat eens een bijproduct was, is een hoofddienst geworden en de kantoorartikelen zijn meer een bijproduct geworden. We zijn een van de weinige full service speciaalzaken in deze regio die zowel levert aan consumenten als het MKB.”

„In 2014 zijn we van de Solwerderstraat naar de Wijkstraat verhuisd. Een keuze die goed bevalt. We zijn beter zichtbaar en bereikbaar voor onze klanten. Er komt veel verkeer langs en er zijn parkeerplaatsen voor de deur. Ideaal. We hebben het aantal klanten zien toenemen. In die tijd is nog meer de nadruk op automatiseringsdiensten komen te liggen. Uiteraard verkopen we ook kantoorartikelen als cartridges voor alle printers en kopieerpapier. VoIP, telefonie via internet, is belangrijker geworden. Zo stopt KPN dit jaar nog met het aanbieden van telefonie via de traditionele telefoonlijnen. Tevens wordt er steeds meer in de cloud gewerkt. Als fullservice bedrijf repareren we elke computer, pc of laptop van elk merk tegen scherpe prijzen. Ook richten we ons op beveiliging tegen digitale inbraken. De risico’s op een digitale inbraak zijn groot en de gevolgen van een inbraak kunnen enorm zijn. Voor zowel bedrijven als particulieren is het aan te raden om daarop voorbereid te zijn en beveiligingsmaatregelen te treffen. Ik voorzie in deze diensten de komende jaren een groei.”

„Het jubileum vieren we het hele jaar door met mooie aanbiedingen en daar hoort ook taart bij. Bij aankoop van sommige producten geven we een gratis taart van Banketterie Jan Bos weg.”

Mark Giesolf