Inzamelpunt recycling daglenzen bij Von Oy

APPINGEDAM - Bij Von Oy Appingedam is er sinds kort een nieuw inzamelpunt voor recycling van daglenzen en verpakking.

Je contactlenzen dagelijks vervangen voor een nieuw paar is hygiënisch en goed voor je ogen. De stijgende populariteit van daglenzen heeft echter ook een keerzijde. Een groot deel van de 70 miljoen jaarlijks in Nederland verkochte lenzen en hun blisterverpakking belandt bij het ongescheiden huisafval. Bovendien verdwijnen de lenzen zelf vaak rechtstreeks in het riool. Met het Recyclens Programma wil Von Oy Appingedam er samen met Bausch + Lomb voor zorgen dat Biotrue ONEday contactlenzen, inclusief blister en folie, volledig worden gerecycled.

Iedere Biotrue ONEday contactlensdrager kan bij hen de gebruikte lenzen en hun blisterverpakking inclusief folie inleveren voor recycling. Von Oy Appingedam stuurt het verzamelde materiaal vervolgens naar Bausch + Lomb. Daar worden de materialen gescheiden en wordt het kunststof bij een verwerkingsbedrijf afgeleverd. Van het ingezamelde materiaal worden grondstoffen voor nieuwe duurzame producten gemaakt. De aluminium folie gaat terug naar de producent die er weer nieuwe folie van maakt.

Bij het afhalen van een nieuwe voorraad Biotrue ONEday daglenzen krijgt de klant gratis een kartonnen inzamelbox mee. Hierin verzamelt hij de lenzen, blister en folie. Is de box vol dan levert hij die in bij zijn opticien, die hiervoor een speciale container in de winkel heeft staan. Vervolgens ontvangt hij weer een nieuwe inzamelbox. Het karton van elke box wordt eveneens gescheiden en ter recycling aangeboden.