Informatieavond festival Terug naar het begin

APPINGEDAM - Voor de elfde editie van festival Terug naar het begin wordt op dinsdag 9 april om 19.30 uur een informatieavond gehouden in de Franse school in Appingedam.

Het festival heeft op 24, 25 en 26 mei plaats in de gemeenten Appingedam, Loppersum en Delfzijl. Die veranderen in een groot festivalterrein met boeiende optredens in de oude Groninger kerken. Op elke locatie worden de bezoekers ontvangen door hartelijke gastheren en –vrouwen. De informatieavond is bedoeld voor vrijwilligers en geïnteresseerden.

Terug naar het begin is een festival en een ontdekkingstocht in één. Achter elke kronkel in de weg ligt een nieuwe schat verborgen. De torenspitsen wijzen de weg. In de prachtige oude kerken van het Groninger wierdenlandschap horen bezoekers sprankelende pop, ontroerend klassiek, betoverende verhalen en zien ze wervelend theater.

De festivalbezoekers komen niet alleen voor de optredens, maar zijn ook eventjes te gast in de dorpen. Daar zijn veel vrijwilligers voor nodig die de bezoekers welkom heten, de weg wijzen en helpen.

De informatiebijeenkomst is bedoeld voor iedereen die nieuwsgierig is naar de plannen van het festival. Besluit je het festival als vrijwilliger te helpen? Dan kun je je aanmelden als gastheer/-vrouw van een van de festivallocaties. Op deze kennismakingsavond ontvangen (aspirant)vrijwilligers bovendien instructies en een draaiboek. Een paar spannende nieuwe festivalonderdelen van komende editie worden toegelicht: een gezinsprogramma, een podcastserie en een nieuwe invulling van De Proeftuin.

Aanmelden kan door uiterlijk 7 april een mail te sturen naar nicole@terugnaarhetbegin.nl met het onderwerp ‘informatiebijeenkomst’. Meer informatie: www.terugnaarhetbegin.nl.

De festivallocaties zijn in Appingedam, Loppersum, Zeerijp, Garrelsweer, Eenum, Leermens, Wirdum, Godlinze, Oosterwijtwerd, Tjamsweer, Losdorp, Krewerd, Holwierde, Marsum, Uitwierde, Solwerd, Opwierde, Delfzijl en Heveskes.