Hip zijn met korte mouw overhemden

Overhemden met lange mouwen worden veel gedragen. Tijdens de zomer kunnen lange mouwen te warm zijn. Of te wel, de overhemden met korte mouwen komen weer uit de kledingkast. Overhemden met korte mouw zijn hip, maar hoe zorg je voor een hippe uitstraling? Welke maat moet je kiezen? Welke printjes kunnen wel en welke juist niet? Benieuwd? Lees snel verder!

Hippe uitstraling

Om een overhemd met korte mouwen hip te dragen zijn de kleuren belangrijk. Hip zijn doe je al door op te vallen. Kies dus gezellige kleuren en unieke printjes. Een nieuwe trend zijn de opgerolde (korte) mouwen. Eén keer de mouw omslaan geeft een frisse look

Kies de maat

De aansluiting van een overhemd om het lichaam is belangrijk. Mensen hebben de voorkeur voor slim fit overhemden. Slim fit overhemden zijn getailleerd en sluiten goed aan om het lichaam. Echter, tijdens de zomer is het fijner om een wat losser shirt te dragen. Je transpireert sneller vanwege de warmte en vochtigheid. Het is belangrijk dat je genoeg kunt bewegen in het overhemd. Pas wel op dat het niet ouderwets overkomt door een té wijd overhemd te dragen. Mocht het overhemd goed passen, maar zijn de mouwen te lang? Kies er dan voor om de mouwen op te rollen.

Soorten printen

Er zijn oneindig veel verschillende kleuren en patronen die je kunt dragen. Je kunt het zo gek maken als je wilt. Een vrolijke kleur is gezellig en patronen maken het overhemd af. Patronen zorgen voor een minder serieuze uitstraling en oogt juist gezellig; ideaal voor casual gelegenheden. Vermijd kleding met donkere kleuren in de zomer. Het dragen van donkere kleuren ziet er somber uit en je lichaam transpireert sneller. Dat komt doordat donkere kleding zonlicht beter absorbeert dan lichte kleuren. Om onnodig transpireren te voorkomen draag je lichte kleuren.

Verschillende boorden

Overhemden hebben verschillende boorden. Er zijn twee bekende varianten, zoals de widespread, cutaway en button-down. Bij een widespread boord zijn de boordpunten horizontaal. Bij een cutaway boord zijn de boordpunten naar achter weggesneden. Bij een button-down boord zijn de boordpunten vastgemaakt aan het overhemd met knoopjes.

Kies de broek

Korte mouw overhemden gaan goed met veel broeken. Voor de zomer is het aan te raden om luchtige, korte broeken te dragen. Een fris effen kleurtje ziet er stijlvol uit onder een gezellig overhemd.