Op=Op Voordeelshop koerst af op faillissement

Regio - De Op=Op Voordeelshop koerst af op een faillissement. Momenteel worden filiaalhouders van deze landelijke keten met het hoofdkantoor in het Drentse Peize bijgepraat op het hoofdkantoor.

In een emotionele bijeenkomst heeft de directie uitgelegd aan franchisenemers en filiaalleiders dat er op een faillissement wordt aangekoerst. Een investeerder zou zich op het laatste moment hebben teruggetrokken, meldt een betrokkene. Volgens een andere betrokkene heeft het personeel nog geen salaris ontvangen.

De verwachting is dat het faillissement dinsdag 26 maart wordt uitgesproken waarna de winkels tot nader order open zullen blijven.

In de afgelopen maanden hebben de aandeelhouders/directie en management met adviseurs de mogelijkheden verkend om de toekomst van Op = Op Voordeelshop in de huidige structuur veilig te stellen.

Ook Op = Op Voordeelshop heeft te maken met uitdagende marktomstandigheden die voortdurende aanpassing van de winkelformule en de bedrijfsvoering vragen. Daarvoor zijn duidelijke plannen gemaakt. Nog in maart 2018 overschreed Op = Op Voordeelshop de grens van 150 winkels. Het in het noorden van Nederland ontstane bedrijf nam recent nog filialen over van Blokker

Groei

De snelle groei heeft veel liquiditeit en aandacht/energie gevergd van de organisatie.

Gebaseerd op hun geloof in het businessconcept van Op = Op Voordeelshop en gesteund door bankfaciliteiten hebben de aandeelhouders in de afgelopen twee jaar extra financiële middelen ter beschikking gesteld. Dit is onvoldoende gebleken om de onderneming door deze periode te kunnen leiden. Aandeelhouders en adviseurs zien/zagen mogelijkheden om de organisatie in afgeslankte vorm voort te zetten, maar konden dat vooralsnog niet realiseren.

Franchise

Op=Op Voordeelshop begon in Stadskanaal en Emmen. Tien franchise-winkels in onder meer Stadskanaal en Hoogezand blijven buiten de faillissementsaanvraag. Een flink aantal filialen werd gerund door franchisers, onder meer in Veendam, Stadskanaal, Hoogezand, Dokkum, Leeuwarden, Meppel en Emmeloord. De franchisers hebben goede hoop dat ze door kunnen starten. Morgenochtend wordt het personeel nader op de hoogte gebracht.