Benefietconcert voor Stichting de Brug levert 2500 euro op

UITHUIZEN - Het benefietconcert van Brassband Immanuël, slagwerkersensemble SDG en gospelkoor Testify in de Goede Herderkerk in Uithuizen heeft zaterdag 2500 euro opgeleverd.

De bezoekers hebben genoten van een gevarieerd programma. Voor de pauze gaf Ulfert Doornbos, directeur van stichting de Brug, een presentatie over het werk van de stichting in Kosovo en Noord Albanië. Waarna hij opriep om te geven voor een specifiek project, het bouwen van een nieuw huis voor Mira.

Mira is een 58-jarige vrouw met een traumatisch levensverhaal. Mira heeft 10 kinderen waarvan er inmiddels vier zijn overleden. De laatste door zelfmoord in de tuin naast haar huis. Haar man is twee jaar geleden overleden aan zijn ziekte en alle traumatische ervaringen. Mira heeft een stukje grond met daarop een bouwvallig huis met een erg lekkend dak. Het huis is er zo slecht aan toe dat het op instorten staat en er door lekkage regelmatig kortsluiting is.

Stichting de Brug wil haar graag helpen om weer met vertrouwen de toekomst in te kunnen. Het zou voor haar een hele grote zegen zijn als ze met haar zes kinderen de komende winter kan doorbrengen in een nieuw warm huis. Een nieuw huis kost circa 40.000 euro. Meer informatie: www.debruginternationaal.nl.