Jubilarissen DSHO in het zonnetje

APPINGEDAM - Vier muzikanten van het Damster Stedelijk Harmonie Orkest hebben dit jaar een feestje te vieren. Het gaat om Roelf Schipper, Elzo Medema, John Krul en Henk Dijkema.

Tijdens de algemene ledenvergadering is het viertal vrijdag flink in het zonnetje gezet. Bloemen en wat lekkers konden daarbij uiteraard niet ontbreken.

Roelf Schipper is dit jaar maar liefst 50 lid van DSHO. Roelf heeft zich jarenlang ingezet voor de vereniging. Zo is hij penningmeester geweest en is hij nog steeds betrokken bij de organisatie van het ophalen van oud papier iedere maand.

Elzo Medema is 50 jaar lid van de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO). Namens die organisatie kreeg hij een mooie dasspeld en een bijbehorende oorkonde. Elzo is ook altijd zeer actief geweest binnen de vereniging. Hij is bijvoorbeeld nog steeds verantwoordelijk voor al het vervoer van het instrumentarium van en naar concertlocaties.

John Krul is dit jaar 45 jaar lid van de KNMO én 45 jaar lid van DSHO. John speelt al jaren trompet in het orkest. Hij is meerdere jaren zeer actief geweest binnen het bestuur, als secretaris en als voorzitter. Momenteel is John nog actief in de muziekcommissie.

Henk Dijkema is 35 jaar lid van de KNMO én 35 jaar lid van DSHO. Henk zit in het algemeen bestuur van de vereniging en maakt zich al jarenlang hard voor de jeugdleden en het opleidingsbeleid. Mede door zijn toedoen heeft het orkest inmiddels een florerend aantal jeugdleden.

Het bestuur en de leden van het orkest zijn trots op zulke betrokken muzikanten.