Wie wordt eerste Maestro Loppersum?

LOPPERSUM - Muziekvereniging Loppersum’s Harmonie heeft drie bekende Lopsters benaderd om te gaan voor de titel Maestro van Loppersum tijdens hun voorjaarsconcert op zaterdag 30 maart..

Anja Dijkstra van de Guldenroede, Esther Hol van Fa. Hol/Hubo en predikant ds. Marco Roepers van de gereformeerde kerk zijn de kandidaten die de uitdaging zijn aangegaan. Er zijn drie concertwerken onder de kandidaten verdeeld en de afgelopen maanden zijn ze door de dirigent van Loppersum’s Harmonie zo goed mogelijk voorbereid. Alledrie zijn ze er fanatiek mee aan de slag gegaan en hebben zichzelf hier en daar verwonderd over hoe leuk ze het vinden maar ook de wil om als beste uit de bus te komen is duidelijk te merken. Tijdens de reguliere repetities van het orkest zijn ze enkele keren langs geweest om hun kunnen met het orkest te oefenen.

De jury, bestaande uit vier muzikaal onderlegde inwoners van Loppersum en de leden van het orkest van Loppersum’s Harmonie zullen aan het eind van het Maestro-concert gezamenlijk beslissen wie er als eerste Maestro van Loppersum de boeken in gaat.

De Vredekerk aan de Burg. v.d. Munnikstraat zal voor deze gelegenheid worden aangekleed als ware theaterzaal. Voor iedereen die dit mee wil maken: et concert begint om 19.30 uur en de zaal is open om 18.45 uur.