Damsterveer maakt twee uur na tewaterlating al eerste rondvaart

APPINGEDAM - In de afgelopen weken is er door het team van vrijwilligers/schippers van het Damsterveer al weer hard gewerkt aan het onderhoud van de twee rondvaartboten van Appingedam.

Het benodigde schilderwerk en het mortor onderhoud heeft plaatsgevonden, zodat de boten startklaar liggen voor het aanstaande vaarseizoen. Op 6 april gaat Het Damsterveer weer in het water. Twee uur later is de eerste rondvaart al geboekt.

Deze zomer zullen de rondvaartboten (het Damsterveer en het Leutje Damsterveer) op woensdag- en zaterdagmiddag weer de reguliere rondvaarten verzorgen. Daarnaast kunnen de boten door groepen worden geboekt. Ook busondernemingen hebben dagprogramma’s die Appingedam aandoen inclusief een rondvaart. Daarnaast bieden een aantal restaurants in Appingedam arrangementen aan met een rondvaart.

Op de vrijdagen 14 juni, 12 juli, 16 augustus en 20 september zal het Damsterveer weer ingezet worden voor de kust – en cultuurroute Artiveer. De deelnemers worden met de rondvaartboten langs de diverse musea, galerieën en cultuurhistorische panden worden gevaren.

Nieuw in 2019 is de Kerkenroute, een dagarrangement op 7 juni en 14 september, waarin de gasten naast koffie/thee met gebak, lunch en high tea ook een aantal bezichtigingen in eeuwenoude kerken voorgeschoteld krijgen.

Met het Leutje Damsterveer kan naast een rondvaart in Appingedam ook een tocht over de maren langs het dorpje Marsum geboekt worden. Voor inlichtingen over de mogelijkheden met de rondvaartboten kan men terecht bij de VVV (06-37321885).