Jubileumconcert Toonkunstkoor Delfzijl in Nicolaïkerk

APPINGEDAM

Het Toonkunstkoor Delfzijl geeft ter afsluiting van jubileumjaar op zaterdag 24 november om 20.00 uur een concert in de Nicolaikerk in Appingedam.

Er is door het 75 jaar bestaande koor gekozen voor twee minder bekende componisten. Voor de pauze wordt van de componist J.D. Heinichen Missa nr. 9 in D major uitgevoerd. Het tweede werk is het Motetto LaudateDominum de coelis van M. Corrette. Een opgewekt stuk, waarin de ‘lente’ van Vivaldi duidelijk te herkennen is.

Het Symfonieorkest Suonare d’Amatori zorgt voor de begeleiding maar levert ook een eigen bijdrage aan dit jubileumconcert door het uitvoeren van een muzikaal intermezzo Concerto voor hobo d’amorevan Antonio Lotti, met als solist Erik Wijma, hobo.

Solisten zijn: Elizabeth Kooy (sopraan), David van Laar (altus), Jeroen Helder (tenor) en Ben Brunt (bas). Het geheel staat onder leiding van dirigent Vincent Hensen-Oosterdijk.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.toonkunstkoordelfzijl.nl, bij de VVV’s Appingedam en Delfzijl, bij de koorleden en ‘s avonds aan de kerk.