in Middelstum

MIDDELSTUM

Capella Groningen brengt zondag 18 november om 15.00 uur in de Hippolytuskerk in Middelstum een programma waarin Jacobus Gallus centraal staat.

Qua tijd bestrijkt het programma, met de thematiek van smeekbedes, de laatste decennia van de 16e eeuw, de laatste hoogtijdagen van de renaissance polyfonie en tegelijk het moment dat vanuit Venetië een nieuwe mode opkwam met een meer homofone schrijfwijze.

Op het programma de Missa super Sancta Maria, een van Gallus’ parodiemissen, gebaseerd op het motet Sancta Maria, virgo virginum van Philippe Verdelot, dat ook wordt uitgevoerd. Daarnaast werk van bekende en onbekendere tijdgenoten die in dienst waren van het hof in Praag. Luitist Israel Golani verleent zijn medewerking verlenen aan het concert.

Kaart en serveren kan via: reserveringen@capellagroningen.nl of 0503095698.