Compleet boek Ede Staal

NOORD-GRONINGEN

Ede Staal wist het mooi te zeggen, te zingen. Zo mooi dat ook vandaag, ruim dertig jaar na zijn overlijden, zijn muziek nog door velen wordt beluisterd. Alle reden om zijn complete Groningse werk te bundelen in een nieuwe uitgave, Ede Staal – Tied vlugt veurbie.

Ede Staal geniet naast bekendheid als zanger ook faam als schrijver en voorlezer van verhalen. Die verhalen maakte hij destijds voor het programma Sloaperstil, op verzoek van de samensteller daarvan, Siemon Reker. In de laatste jaren van zijn leven werkte Ede nauw samen met Siemon. Eerder publiceerde Reker bij In Boekvorm zowel Ede’s Groningse liedteksten (in Deur de dook zai ik de moan) als de Sloaperstilverhalen (in Dat dou ik die nait noa).

Nu zijn beide publicaties samengebracht in Ede Staal –Tied vlugt veurbie. Nieuw in deze bundel is een overzicht van alles wat er rond Ede Staal in de media verscheen vanaf 2000 tot aan de zomer van 2018. Uit de enorme hoeveelheid publicaties blijkt de blijvende belangstelling voor het werk en het leven van Ede Staal.

Dit complete Ede Staal-boek met álle Groningse teksten van de legendarische zanger-schrijver zal op 18 november gepresenteerd worden in het radioprogramma De Noordmannen van RTV Noord.

Het boek is te bestellen via: info@inboekvorm.nl of (0592) 313976.