Intocht Sint Delfzijl op 17 november

DELFZIJL

De intocht van Sinterklaas in Delfzijl wordt zaterdag 17 november een groot kinderfeest. De Goedheiligman komt met zijn gevolg van Pieten rond 13.00 uur aan in de haven van Delfzijl.

Dan arriveren er vier boten, waaronder twee snelle rubberboten. Na het ontvangst op de kade neemt Sinterklaas alle tijd om zoveel mogelijk kinderen de hand te schudden en alvast verlanglijstjes in te nemen. Tijdens dat ontvangst geven de dansers van The Legacy een demonstratie.

Vervolgens maken de Sint en zijn Pieten een rondgang door het centrum van Delfzijl om te eindigen in de Evenementenhal. Daar is vanaf 15.00 uur het grote Sinterklaasfeest met veel dansen en zingen. Daar is ook de uitreiking van de prijzen aan de winnaars van de kleurplatenwedstrijd. Intertoys verzorgt de bijbehorende cadeautjes. Alle scholen in Delfzijl hebben afgelopen week kleurplaten ontvangen. Voor de kinderen is er gratis ranja en Jumbo Noordman zorgt ervoor dat de kinderen aan het einde van het feest iets lekkers mee naar huis krijgen.

In de Evenementenhal is Zijn stijl Haar stijl aanwezig om gratis kleuren in het haar van de kinderen te maken of een mooie vlecht. Zwarte pieten gaan de kinderen die dat willen schminken. The Legacy verzorgt ook in de hal een show.